Zwangerschap-gadgets

De ontwikkelingen op het gebied van zwangerschap en baby’s gaat steeds verder. En dat is mooi, want op deze manier kunnen complicaties vaak al in een zeer vroeg stadium worden vastgesteld. Niet alleen op het gebied van gadgets die je zelf kunt gebruiken, maar ook de testen die ze tegenwoordig standaard doen tijdens een vroege zwangerschap.

Blijf natuurlijk altijd een vrije keus of je dit wel of niet wil doen. Erg persoonlijk.

Wij hadden die keus bij beiden zwangerschappen al vroeg gemaakt. Ik wilde het juist wel van tevoren weten. Inmiddels doen ze een NIPT test in plaats van de combinatietest. Dat was een bloedonderzoek en een nekplooimeting. Inmiddels wordt de meting niet meer gedaan en is het alleen nog een bloedonderzoek.

Tijdens mijn zwangerschap van onze zoon vernam ik dat er dopplers bestaan die je thuis kon gebruiken. Een doppler is een compact apparaat waarmee je thuis vanaf de bank naar het hartje van je ongeboren kindje kan luisteren. Door middel van geluidsgolven kan je met zo’n apparaatje proberen de hartslag van je baby op te zoeken.
Dat leek me geweldig, aangezien ik helaas bij mijn eerste zwangerschap een miskraam kreeg en daardoor erg onzeker was. En dus hoopte ik dat ik met de doppler iets meer vertrouwen zou krijgen.

Maar bij nader inzien, en mede op verzoek van mijn partner, hebben we de doppler toch maar niet aangeschaft. We vreesde dat ik de hele dag ermee bezig zou zijn en misschien daardoor nog onzekerder zou worden. Wat als het me bijvoorbeeld niet snel genoeg zou lukken om het hartje te vinden….paniek!

Maar ook daarover verschillen de meningen of je dit wel of niet moet doen. Inmiddels is er zelfs een apparaat waarmee je thuis zelf echo’s kunt maken. De Babywatcher. Dit apparaatje kun je huren tussen de 12e en 34ste week van je zwangerschap. Je kunt diversen arrangementen reserveren.

Erg leuk, maar persoonlijk laat ik echo’s toch liever over aan de verloskundige of echoscopist. Vind het echt een vak apart! Maar nogmaals, de meningen verschillen hier aanzienlijk over. De een vind het prettig, de ander liever niet.

Toen kwam ik dit artikel tegen: https://www.bright.nl/nieuws/video/4576876/zwangerschap-baby-hartje-echo-ecg-volgen-app-smartphone

Wat een mega innovatie! Een band die dus bijhoudt hoe het met je kindje gaat. Middels een app kun je de gezondheid van je kindje helemaal volgen. De band kan zelfs in de was! Handig!

Ook tijdens mijn eigen bevalling kreeg ik, in plaats van allerlei kabels, banden en plakkers een pleister op mijn buik, die de weeƫnregistratie tijdens de bevalling bijhield. Dat waren ze toen nog aan het testen, en dat beviel mij erg goed. Deze weeƫnpleister meet de activiteit van de baarmoeder tijdens de bevalling en kan worden aangesloten op bestaande monitoren in ziekenhuizen. Dat zorgt er ook voor dat je iets mobieler bent. Je kunt dus makkelijker allerlei posities aannemen, zonder verstrikt te raken in alle draden.

Vind jij het nou wel fijn om je kindje te volgen gedurende je zwangerschap. Bekijk hier het aanbod dopplers.

Ben benieuwd wat jij van deze ontwikkelingen vindt!

Liefs,
Tamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.