Zomer!

Het is je vast niet ontgaan….het zomer en het is warm! Be-hoor-lijk warm!

Mij hoor je niet klagen over het mooie weer hoor, maar om heel eerlijk te zijn vind ik het momenteel echt te warm om echt actieve dingen te doen met de kinderen. Gisteren een poging speeltuin gewaagd, leuk als je blaren op je billen wil, zo heet is die glijbaan, dus die slaan we even over.

Maar wat zijn dan wel dingen die je met (kleine) kindjes kunt doen in deze hitte?

  • Klinkt gek, maar toch liever binnen zitten; Wanneer je ’s morgen even lekker alles open zet is er nog wat frisse lucht in huis. Zodra je voelt dat het warmer buiten wordt, lekker de deuren en ramen dicht, zonwering uit en binnen een filmpje kijken, foto’s kijken of een spelletje doen. Lekkere koude drankjes erbij en zodra het einde dag weer wat afkoelt weer fijn buiten spelen
  • Ijsjes maken; Lekker met vruchtensiroop en water (ja…ik heb het over de 0% suiker variant uiteraard…). Het mengsel in speciale ijsvormpjes gieten, even geduld en smullen maar! Ook lekker met vers fruit
  • Boekjes lezen; Zoek een mooi schaduw plekje in je tuin en pak hun favorieten boekjes erbij. Hopen op een zuchtje wind erbij en je vermaakt je zo een uurtje met voorlezen
  • Hutje bouwen in de tuin; Meteen een mooi schaduw plekje. Haal oude lakens uit de kast of oude handdoeken. Zet de tuinstoelen tegen elkaar aan en maak een mooie hut. Drankje erbij in de hut en klaar!
  • Waterpret; Deze doet het bij ons altijd erg goed. Badjes opzetten, lauw water erin, de hele emmer met speelgoed wordt omgekeerd en laat de pret maar beginnen. Parasol erbij, kids in de factor 50-plus en je vermaakt je zo een hele ochtend of middag. Met grotere kinderen is het juist weer leuk om gebruik te maken van waterpistolen, waterballonnen, emmers of de tuinslang! Gegarandeerd lol!
  • Stukje fietsen; liever ook niet op het heetst van de dag. Maar in de ochtend of einde middag kan het heerlijk zijn om een fris briesjes op te pakken op de fiets. Kan net voor wat afkoeling zorgen. Heerlijk!

Voorlopig lijkt het mooie weer nog wel even aan te houden. Genieten wat mij betreft! Mocht je meer inspiratie willen. Klik dan hier, of op onderstaande banners.

Hoe breng jij deze warme dagen door?

Liefs,
Tamara

Vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.