Veiligheid in huis; het traphekje

Op het gebied van traphekjes zijn er veel soorten en maten. Je kunt kiezen uit diversen soorten materiaal zoals metaal, hout en kunststof.

Er zijn 2 soorten bevestigingen: klembevestiging of schroefbevestiging.

Een klembevestiging zegt het woord eigenlijk al, klem je tussen 2 muren. Deze hekjes zetten druk, dus beter niet op een zwakke muur. Daarnaast hebben ze een drempel.

Een schroefbevestiging bevestig je dus met schroeven aan de muur. Dit hekje heeft dus geen drempel waardoor ze ook geschikt zijn voor bovenaan een trap.

Meet voordat je gaat kopen altijd goed de breedte van het trapgat op. Kijk of je eventueel verlengstukken nodig zult hebben. Ga in de winkel daarna gewoon op je gevoel af. Bepaal dan voor welk materiaal jullie willen gaan. Kijk wat voor jullie gevoel stevig genoeg is en wat goed te bevestigen is aan de muur of traphek.

Daarnaast vond ik, naast uiteraard veiligheid, de look van het traphekje ook nog enigszins belangrijk. Wij hebben witgelakte trappen, dus wilde ik graag witte houten traphekjes. Wij kozen voor een traphekje van het merk Lindam. Redelijk eenvoudig te bevestigen, gaat makkelijk open en dicht en ziet er netjes uit. We merken nu wel dat na verloop van tijd de sluiting die op de muur bevestigd zit wat los aan het laten is. Dat is wel jammer.

Ik vrees alleen dat er geen enkel ‘mooi’ traphekje is. Het is echt uit veiligheidsoverwegingen maar niet omdat het er zo strak uitziet…helaas. Maar nogmaals, als het de kinderen betreft, staat veiligheid op nr. 1!

Succes met je keuze!

Veel liefs,

Tamara

Bekijk hier het aanbod traphekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.