Tijd voor een nieuwe autostoel!

Onze oudste groeit als kool! Haast niet bij te houden….

We hadden al een tijdje in de gaten dat onze super fijne Maxi Cosi AxissFix niet meer heel lang toereikend zou zijn voor hem. Wel heel jammer, want deze stoel biedt optimaal gebruiksgemak doordat deze draaibaar is. Ik schreef daar al eerder een blog over. Echt een top stoel!

Een nadeel van de AxissFix vinden wij toch wel het gewicht en de grootte van de stoel. Omdat wij regelmatig de stoel in en uit de auto moeten halen, is dit echt minder prettig. Maar, als je de stoel niet vaak over hoeft te zetten, is hij ideaal.

Helaas voor ons moesten wij op zoek naar een nieuwe stoel. We vonden het belangrijk dat het een stoel zou worden die compacter is als de AxissFix en natuurlijk optimale veiligheid biedt.

We zijn gaan oriënteren en kwamen uit bij de Cybex S-Fix. Prachtig vormgegeven stoel in een stoere blauwe denim kleur. Maar….helaas weer een erg grote stoel, naar onze mening. De stoel loopt aan de achterzijde breed uit en heeft nog uitklapbare klepjes aan de zijkant van de stoel om bij een aanrijding van de zijkant de eerste impact op te vangen. Mega veilig dus, maar voor ons viel deze af, omdat deze toch weer ongemakkelijk is als je regelmatig de stoel moet omzetten. Het schoot ons doel voorbij qua compactheid.

Toen kwamen we uit bij de Maxi-Cosi RodiFix Air Protect. Al meteen zag de stoel er veel compacter uit dan de Cybex. Na wat reviews gelezen te hebben en de testresultaten bekeken te hebben, voldeed deze stoel eigenlijk al direct aan al onze eisen.

Deze stoel is eenvoudig in de auto te plaatsen door middel van Isofix en simpelweg met de autogordel. Het autostoeltje is voorzien van AirProtect® waardoor het hoofd en de nek van je kind extra beschermd zijn. AirProtect bestaat uit schokabsorberend schuim in een geperforeerd luchtkussen. Door op het juiste moment en op gecontroleerde wijze de lucht te laten vrijkomen, wordt AirProtect samengedrukt om zo de kracht van de botsing te verminderen. Dat betekent dat je kindje 20% minder kans heeft op hoofdletsel. In de Maxi-Cosi RodiFix AirProtect is dit onzichtbaar in de hoofdsteun ingebouwd en voelt het comfortabel en zacht aan.

De stoel beschikt ook over een ruststand waardoor je de gehele stoel een beetje naar achteren kunt kantelen. Fijn als je kindje bijvoorbeeld wil slapen in de auto. En niet geheel onbelangrijk, de stoel gaat erg lang mee. Hij is te gebruiken vanaf 15 kilo tot 36 kilo. Dat zal ongeveer tot 12 jaar(!) zijn. De hoofdsteun kun je nog een heel stuk uitschuiven waardoor de stoel echt met je kindje meegroeit.

In principe ben je verplicht een kind in een autostoel te vervoeren tot 1.35 m. Daarna voldoet enkel de autogordel of eventueel een zitverhoger.

Hij is verkrijgbaar in 9 hippe kleurtjes. Onze zoon mocht zelf kiezen en het werd uiteraard een blauwe! In dit geval de Sparkling Blue.

We hebben nu een aantal ritjes met de stoel gemaakt en we zijn erg blij met de aankoop. Ook geeft onze zoon aan er erg graag in te zitten. Niet geheel onbelangrijk!

Wil je nou meer informatie over deze stoel, of ben je overtuigd en wil je deze stoel ook aanschaffen. Klik dan hier of op onderstaande foto.

Veel liefs,
Tamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.