Mama’s favorieten; de favorieten van Linda

Deze week wederom een mama die haar favorieten met ons wil delen. Linda is mede-eigenaar van het blog Lifestyle Mommy’s is zelf mama van een tweeling, Lucas en Eva. Ze beheert haar blog samen met haar zus die ook een dochtertje heeft.

Linda’s favorieten:

 • Als je een echt onmisbaar product moet benoemen wat op je kraamlijst stond, wat is dat volgens jou?

Dat was in ons geval echt het voedingskussen, al tijdens de zwangerschap leek ik getrouwd met dat ding maar dat had natuurlijk te maken met het feit dat ik al vanaf 24 weken volledige bedrust had. Daarna was het weer ideaal tijdens het voeden van onze tweeling.

 • Wat was een totaal nutteloos product van je kraam-uitzetlijst?

In ons geval de borstkolf, aangezien ik echt niet in staat zou zijn om borstvoeding te gaan geven. We hadden berekend dat ik dan 1000 kcal per dag EXTRA zou moeten eten aan gezonde voeding om te zorgen dat er voldoende voedingsstoffen in de melk zou zitten. Dat zou niet haalbaar zijn helaas. Toch zou ik het wel gaan proberen als onze tweeling daadwerkelijk veel te vroeg was geboren.

 • Wat is het eerste wat je voor je baby hebt gekocht, na je kraamtijd?

Dat waren 100% zeker de rompers, neutrale witte zodat het niet uitmaakte of het een romper voor Lucas of Eva zou zijn en zodat het makkelijker was in verband met het sorteren van de was aangezien we zoveel hulp hadden.

 • Wat was je mooiste kraamcadeau?

Dat vind ik een hele lastige want wij zijn zo verwend geweest. Iedereen heeft onze hele weg gevolgd van het zwanger worden tot de nachtmerrie dat onze tweeling bij 24 weken geboren dreigde te worden. We hebben de meest uiteenlopende cadeaus ontvangen en de kinderen maar ook wijzelf kwamen niets tekort. Toch is het mooiste cadeau geweest dat iedereen me die 10 weken dat ik in het ziekenhuis lag helemaal thuis liet voelen door bijvoorbeeld mijn favoriete koffie, thee en fruit mee te nemen. 

 • Wat was je minst leuke kraamcadeautje?

Het cadeau kwam uit een goed hart maar het was wel een afschuwelijk setje kleertjes maar ik vond het echt niet mooi. Ik heb uiteraard wel netjes bedankt en het doorgegeven aan iemand die ze wel leuk vond en het goed kon gebruiken.

 • Stel, je wordt uitgenodigd voor kraamvisite, wat neem je mee als cadeautje?

Ik probeer echt te kijken naar de ouders zelf, als je bijvoorbeeld weet dat iemand dol is op koken dan doe ik er zeker een kookboek bij om de lekkerste dingen voor je kindje te maken. Mijn beste vriendin gaf ik bedeltjes voor haar ketting met de namen van haar kinderen in gegraveerd.

 • Van welke aankoop voor je kindje heb je achteraf spijt?

Jeetje, daar vraag je me iets. Ik ben niet echt iemand die impulsaankopen doet dus ik kan zo even niets verzinnen eigenlijk.

 • Wat vind jij echt een aanrader als babyproduct en zou jij aanbevelen aan vrienden?

Infacol, tegen darmkrampjes. Deze tip kregen we van onze kraamverzorgende en de tweeling heeft samen nog geen 5 keer krampjes gehad dus of het daar zeker aan lag weet ik niet maar voor ons gevoel werkte het.

 • Hoe was je eerste vakantie met een kindje? En wat was de bestemming?

Onze eerste vakantiebestemming met de tweeling was Center Parcs Het Meerdal toen de tweeling 9 maanden oud was. Dat was lekker in de buurt dus als er iets was dan waren we zo thuis. Jeetje wat een volksverhuizing was dat zeg haha, maar het was wel erg geslaagd.

 • Vers koken voor je kindje, of ga je voor een potje?

Aangezien ik helaas 100% afgekeurd ben heb ik geen werk en dus had ik alle tijd en vaak ook hulp zodat ik het vers klaar kon maken. Al we een dagje weggingen nam ik afhankelijk van de bestemming natuurlijk ook wel eens een potje mee. Daar is ook niets mis mee.

 • Fysiek winkelen of online shoppen?

Dat ligt er aan, nogmaals aangezien ik niet werk heb ik meer tijd dan anderen om koopjes in de gaten te houden en te vergelijken. Afhankelijk van de prijs/kwaliteit en uiteraard mijn energie maak ik de keuze of het winkelen wordt of online shoppen.

 • Lees je vaker blogs of reviews over babyproducten? Zo ja, waar?

Ik lees regelmatig bij collega-bloggers die ik heb leren kennen en daar kom ik dan weer leuke producten tegen waarvan ik denk dat ik daar wel wat aan heb 🙂 Ook scroll ik regelmatig door de Facebookgroepen voor Bloggers op zoek naar leuke artikelen om te lezen.

Ik zou voor nu niet weten wat, je blog ziet er mooi en uit en belangrijker nog vind het erg interessant om te volgen.

 • Hoe heet je eigen blog en wat is het doel van je blog?

Mijn zus en ik zijn 1 januari 2017 ons blog Lifestyle Mommy’s (https://lifestylemommys.wordpress.com/) gestart en wij proberen voornamelijk te laten zien dat je veel leuke dingen kunt doen met een relatief klein budget. Daarnaast laten we regelmatig leuke diy’s zien of laten we je genieten van heerlijke recepten. Maar uiteraard delen we ook onze ervaringen als moeder zijnde.


Linda, namens MamaTamTam heel erg bedankt voor het invullen van het Mama’s favorieten interview! En uiteraard heel veel succes met Lifestyle Mommy’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.