Jaaa…!! Eindelijk nuttige kraamcadeautjes!

Eerder schreef ik al eens een blog over leuke kraamcadeautjes. Na wat rondvragen aan andere moeders kwamen er ideeën naar boven waar ikzelf ook nog niet eerder aan had gedacht, maar wat inderdaad vooral heel erg handig is om te krijgen als je een kindje verwacht.

Niet altijd lijken onderstaande producten leuk om te geven, ze worden daarentegen wel enorm gewaardeerd:

 • Speentjes. Deze liggen bij ons in huis ook echt overal. Ze zijn best prijzig als je regelmatig nieuwe moet kopen. Dan is het handig als je deze cadeau kunt geven. Bijvoorbeeld speentje die geschikt zijn vanaf 6 tot 16 maanden. Check wel even welk merk de ouders meestal kiezen, zodat je de juiste spenen koopt
 • Spenen voor de fles in grotere maten, indien de ouders flesvoeding geven natuurlijk. Ook deze zijn best prijzig. Check in deze ook even welk merk de ouders gebruiken. Ik gebruik zelf bijvoorbeeld de spenen van Dr. Brown’s en deze zijn best aan de prijs als je regelmatig nieuwe moet kopen. Een welkom-cadeautje dus
 • Luieremmer. Voor diegene met een iets groter budget is een goede luieremmer ook een goed idee om cadeau te geven. Kan natuurlijk ook als babyshower-cadeau gegeven worden voordat de baby is geboren. Het is een super nuttig cadeau. Wanneer je een goede koopt, zullen de ouders hier zeker profijt van hebben!
 • Babynest. Je ziet ze tegenwoordig steeds meer, de babynestjes. Ik ken moeders die ze werkelijk overal gebruiken. Ze zijn er van diversen merken en in diversen kleuren en printjes. Ook een wat prijziger cadeau, maar ow zo handig!
 • Flessenrek/afdruiprekje. Ook niet een heel ‘spannend’ cadeau, maar wel ontzettend handig en wordt vaak vergeten in de babyuitzet. Dit heb je echt nodig om je flessen goed te laten drogen. Ik heb er zelf al een aantal goedkopere versleten en toen besloten een keer een wat duurdere te kopen van Boon, de Boon Grass. Ideaal.
 • Bewaartasje/koeltasje. Deze worden gebruikt bij het geven van borstvoeding. Hierin kun je je flesjes gekoeld meenemen
 • Infacol/Sab Simplex of Cinababy (VSM). Alle drie hulpmiddelen bij darmkrampjes. Heel handig om cadeau te geven zodat de ouders dit bij nood al in huis hebben
 • Extra rompertjes/spuugdoekjes/hydrofiele doeken en omslagdoeken. Hiervan hebben nieuwe ouders simpelweg nooit genoeg. Koop ter voorbereiding op de eerste kraamperiode rompertjes in bijvoorbeeld maatje 62/68. Dan hebben de ouders deze alvast in huis. Kies voor neutrale kleuren
 • Zelf een pakketje samenstellen met de eerst benodigde spullen na de geboorte. Zoals bijvoorbeeld fenegriekthee of capsules (bevorderd de borstvoeding), Floradix (ijzer-elixer), vitamine K, vitamine D, luiertjes, zoogkompressen, Badedas groene fles (t.b.v. eventuele hechtingen). Nogmaals, allemaal geen dingen waar je meteen aan denkt bij een cadeautje, maar wel heeeeel handig om te krijgen.

Heb jij nog andere tips? Ik hoor het graag.

Veel liefs,

Tamara

Een reactie op “Jaaa…!! Eindelijk nuttige kraamcadeautjes!

 1. Alice zegt:

  Kraamcadeaus zijn inderdaad soms moeilijk en ik vond het altijd zo zonde als ik kleertjes in kleine maatjes kreeg omdat ze daar zo snel uitgroeien! En knuffels krijg je ook altijd genoeg.
  Ik was altijd blij met een dekentje of een leuke hydrofiele doek inderdaad, of een invulboek voor nadien kan ook leuk zijn. Mijn beste kraamcadeau ooit gekregen was een tweedehands cadeau!! Maar het beste ooit! Wat een openbaring was dat! Het relaxje van BabyBjorn! En dat is ondertussen nu al bij de vierde mama! Haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.