Het kinderkussen

Wanneer is je kindje toe aan een dekbed en kussen? Dat heb ik regelmatig gegoogeld. En het antwoord vond ik niet echt duidelijk.

Zal toch meer op gevoel zijn. Je merkt snel genoeg wanneer je kindje hieraan toe is. Veelal kort na het 2e levensjaar las ik. En bij ons klopte dat ook wel.  Hij paste toen al snel niet meer in zijn slaapzakje. Dus vonden we het tijd om het eens te proberen met een dekbedje. Dat verliep eigenlijk vrij soepel. Hij lag en ligt er nog steeds echt heerlijk onder.

We kozen voor een 4 seizoenen kinder-dekbedje. Met van die drukknoopjes om het dekbedje enkel of dubbel te gebruiken. Heerlijk comfortabel en in de winter ook lekker warm. Ik merkte dat als hij op ons bed sprong hij heerlijk op mijn kussen ging liggen. Dus vond ik het ook tijd voor een kussentje in zijn bed. Dat vond ik ergens toch nog wel wat spannend. Als baby moest bij ons alles luchtdoorlatend zijn en kozen we voor Aerosleep. Een kussen was wel even een dingetje. Na wat zoekwerk vond ik speciale kinderkussens. Deze waren ook gemaakt van een luchtdoorlatend materiaal en waren niet zo dik gevuld. Kortom, een prima kussen om mee te starten, een echt kinderkussen.

Ik bestelde het Polydaun kinderkussen en tot op de dag van vandaag ligt hij er heerlijk op! Het laat lucht door, waardoor het verkoelend is, is niet te hoog gevoerd, waardoor hij nog best plat ligt, geen belasting voor zijn nekje dus en het kussentje is vrij compact waardoor hij ook makkelijk mee in de koffer past voor op vakantie.

Het was even een drempel, maar we zijn blij dat we geen gebruik meer hoeven te maken van een slaapzak. Komende winter gaan we hetzelfde toepassen bij onze jongste. Ben benieuwd!

Overweeg jij ook een kinderkussen? Klik dan hier of op onderstaande afbeelding voor het aanbod.

Veel liefs,
Tamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.