En de naam…?

Als je net hebt verteld dat je zwanger bent, komen er al direct vragen op je af vanuit je omgeving; hoe ver ben je? hoe voel je je? en willen jullie weten wat het wordt? Vrij praktische vragen waar je vrij snel antwoord op kunt geven, toch?

Wanneer je weer wat energie terug hebt en je bent optimaal aan het genieten van je zwangerschap en groeiende buik komen de volgende vragen, waaronder; ‘ Hebben jullie al een naam?’

En dan ontstaan er soms vraagtekens…..Want het antwoord op die vraag is vaak: ‘Daar zijn we nog niet helemaal uit…’

Heel eerlijk: ik vond het ook echt niet makkelijk. Er zijn veel factoren waar wij rekening mee hielden. Rijmt er niks geks op, zijn de initialen niet vreemd, klinkt het met de achternaam, is de betekenis niet raar, is de naam internationaal te gebruiken etc. etc.

Mijn vriend nam zich voor dat we zouden wachten tot we het geslacht wisten. Dat scheelde op zijn minst de helft van de discussie. Stiekem maakte ik al lijstjes van namen die ik mooi vond. Zowel voor jongens als meisjes. Het werd een jongen. Ik las tijdens onze ‘babymoon’ mijn lijstje voor….80% van mijn lijstje vond hij niets. Een paar die er gelukkig uitsprongen.

Ondertussen dachten we over nog meer opties na. We gingen namen van BN’ers af, voetballers, artiesten, acteurs, echt vanalles! Uiteindelijk kwamen we eruit. Het werd een naam van een acteur van een onze favoriete series op dat moment. Mike. Met onze dochter Eva ging het eigenlij hetzelfde. Daar waren we sneller uit als de eerste keer.

Nu ik zo bezig ben met de geboorteborden vind ik het altijd een hele eer dat ik de naam al mag weten. En tot op heden zijn ze ook nog eens allemaal erg mooi! Achter elke keuze van naam zit vaak een verhaal. Of het nou een vernoeming is naar een familielid, of een andere bijzondere reden. Ik ben daar altijd erg in geïnteresseerd.

Zodra er weer een bestelling binnenkomt kan ik niet wachten om als eerste de naam op het geboortebord te zetten, wat een eer!

In onderstaande link vind je nog wat praktische hulpmiddelen, mocht je nog op zoek zijn naar een naam voor jullie kindje. Doe er je voordeel mee!

Ik ben benieuwd naar de naam-keuze voor jullie kind(eren)? Zit er een verhaal achter?

Liefs,
Tamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.