Een goede nachtrust met MyBuddy

Goede nachtrust is voor mij van levensbelang. Dat klinkt heel zwaar, maar ik ben echt een ander mens als ik niet/slecht slaap. Helaas hebben wij de pech dat onze dochter heel lang niet heeft doorgeslapen. Elke nacht er meerdere malen uit. Totdat ze ruim 2 jaar oud was. Bij onze zoon sliepen we al na 6 weken door. Ieder kind is anders en onze dochter had meer moeite om de prikkels van overdag te verwerken. Daarnaast kreeg ze eigenlijk nog te lang een flesje melk voor het slapen. Vermoedelijk heeft ze daar ook last van gehad. Wij dachten dat ze er lekker rustig van werd, haar tutten-momentje, maar waarschijnlijk veroorzaakte de melk juist meer onrust in haar lijfje.

Inmiddels zijn we al een tijdje gestopt met melk. Het gaat vele malen beter gelukkig! Sindsdien slaapt ze in ieder geval door, m.u.v. incidentele gevallen (bijv. bij ziekte e.d.). Helaas hadden we tot op heden nog wel last van vroege vogeltjes…..

Iedere ochtend om 5.30 uur begon een van de twee al te roepen. Vaak was het dan toch even eruit, aangeven dat ze nog even moeten blijven liggen en dan hopen dat we het kunnen rekken tot 6.30 uur. Maar dat blijft best vroeg!

Stom genoeg heb ik al vanaf hun geboorte een slaaptrainer op hun kamertjes staan. De Philips MyBuddy. Ik gebruikte ze altijd als nachtlampje, maar er zit ook een slaaptrainer functie op. Nu ze 2 en 3 zijn snappen ze dit natuurlijk veel beter. Dat ben ik dus gaan testen.

’s Avonds gaat het maantje schijnen. Je stelt het wekkertje in wanneer het zonnetje mag gaan schijnen. Ik ben begonnen met 6.15 uur. En dit bouwen we nu op met telkens 5 minuten. Ze mogen niet eerder roepen als wanneer het zonnetje schijnt. Het werkt fantastisch. Iedere ochtend roepen ze absoluut niet eerder. We zitten nu op 6.30 uur. Ze zijn erg enthousiast als ze naar bed gaan dat het maantje weer gaat branden. Dat maakt het naar bed gaan ook weer leuker.

Kortom, een absolute aanrader! Zowel als schattig nachtlampje voor je baby, maar echt een uitkomst voor een peuter die vroeg wakker is.

En zeker handig met wijzigen van winter- naar zomertijd, en andersom. A.s. zaterdagnacht is het weer zover. Met de MyBuddy kun je ze dus leren niet eerder op te staan als dat het zonnetje schijnt. Ideaal!

Wil jij deze MyBuddy ook proberen? Klik dan hier of op onderstaande afbeelding.

Liefs,
Tamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.