Besafe zwangerschapsgordel

Al een aantal maanden staat hij te koop, mijn Besafe zwangerschapsgordel. En ik denk dat hij moeilijk verkoopt, omdat men eigenlijk niet exact weet wat het nou eigenlijk is.

De Besafe zwangerschapsgordel is een gordelgeleider voor zwangere vrouwen die de heupriem van de veiligheidsgordel naar beneden brengt, tot onder de zwangere buik, en hem daar op zijn plaats houdt.

Stel nou dat je als zwangere ineens een acute stop moet maken met de auto, dan trekt de heupriem ineens heel strak aan. Zonder gordelgeleider trekt hij dus aan ter hoogte van de placenta en foetus. In 1 op de 6 gevallen houdt een foetus daar letsel aan over. De riem zelf onder je buik duwen heeft weinig zin. Zit misschien iets comfortabeler, maar bij een noodrem trekt hij toch weer naar boven.

Een bijkomend risico wanneer je geen gordelgeleider gebruikt en de heupriem dus niet in de juiste positie zit, is dat je bij een ongeval onder de heupriem door kan glijden. Dat heet submarining. De BeSafe sluit beide risico’s uit. Een eventuele impact wordt dus door het bekken opgevangen en niet door de zwangere buik. Bovendien zit met de BeSafe  ook de schouderriem automatisch veel fijner. Zeker als je, net als ik, regelmatig langere autoritten maakt, kan dat heel prettig zijn.

Kortom, toen ik deze aanschafte zag ik echt alleen maar voordelen. En nog steeds zou ik de Besafe aan iedere zwangere aanraden!

Wil jij deze nou ook aanschaffen? Klik dan hier voor meer info.

Veel liefs,
Tamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.