Weg met die (zwangerschaps)kilo’s!

De feestdagen zitten er weer op, het nieuwe jaar is alweer 2 weken oud. We komen er niet onderuit; die kilo’s moeten eraf!

Voor mij is het al enige tijd geleden dat ik ben bevallen, dus zwangerschapskilo’s mag ik het niet meer noemen….Dus voor mezelf gooi ik het onder de noemer; kerst-kilo’s.

Kort na de bevalling van mijn dochter ben ik gaan diëten. Ik kan gelukkig echt streng voor mezelf zijn als ik wil afvallen, dus gelukkig ging dit best goed. En daarnaast gaf ik geen borstvoeding, dus dat stond het afvallen voor mij niet in de weg.

Er wordt altijd een heel ‘ding’ van gemaakt wanneer iemand net is bevallen, over hoe snel diegene weer in shape is. Zeker bij celebrities lijkt het soms alsof ze binnen no time weer helemaal terug op oude gewicht zijn. En ja, soms is het te wijten aan goede genen, of een personal trainer, maar waar het vooral om draait is een stuk zelfdiscipline. Wat echt heel moeilijk is. Ga er maar aan staan, net een baby, slapeloze nachten en alles wat daar verder nog bij hoort en ook nog werken aan je lichaam. Alles behalve makkelijk.

Maar zoals ik al aangaf; als ik iets in mijn hoofd heb, ga ik er ook volle bak voor. Vaak weet je voor jezelf al waar het probleem ligt. Te veel snoepen, te veel vetten, te weinig sporten etc.

Ik heb al eerder goede ervaring gehad met een dieet wat voor mij echt ontzettend goed werkt. Dat heb ik direct weer opgepakt en daarnaast rustig aan begonnen met sporten. De eerste 6 sportlessen deed ik onder begeleiding van een fysio zodat ik geen verkeerde spieren kon gaan belasten, zoals mijn buikspieren. Deze staan vaak na een bevalling nog uit elkaar waardoor het niet slim is deze te gaan trainen. Bij mij zelfs extra ver uit elkaar omdat mijn zwangerschappen kort na elkaar volgde.

Nu probeer ik thuis te sporten wanneer dat uitkomt. Ik heb de mogelijkheid om thuis op een crosstrainer te staan, te roeien en met gewichtjes wat oefeningen te doen.

Ik ben al een heel eind op weg, maar wil nog net die laatste kilootjes kwijt en een beetje ‘shapen.’

Mede vanwege het laatste wil ik deze aanbieding nog met jullie delen. Als je gaat sporten is goed-zittende sportkleding echt een must wat mij betreft. Je voelt je prettiger, je oefeningen gaat makkelijker als je kleding nergens trekt of snijdt. Kortom, investeer in 1 of meerdere goede sport outfits. Dat maakt het sporten ook nog leuker!

Sport algemeen

Ik ben benieuwd hoe jij afvallen of meer sporten aanpakt. Wat werkte voorjou?

Veel liefs,
Tamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.