Puddle Jumper review

Vlak voor de vakantie nog even snel op zoek naar geschikte zwembandjes. Makkelijker gezegd als gedaan!

Wat een aanbod is er beschikbaar….Maar wat vonden wij nou belangrijk?

Wij houden van zwemmen met de kinderen. Zodra het eenmaal mocht na de eerste inentingen gingen wij heerlijk zwemmen met onze kindjes. We gebruikte destijds de welbekende gele band van Intex om onze kleine man en kleine meid heerlijk in te laten drijven. Echt genieten vonden ze dat. Wij zagen toen om ons heen dat veel ouders de zwemkraag aan het uitproberen waren. Iedereen vindt er iets van. Het lijkt me voor het kindje heerlijk om vrij te bewegen, maar het ziet er gewoon naar mijn persoonlijke mening niet zo prettig uit, doordat er iets om het nekje zit. Waarschijnlijk is het gewoon volkomen veilig, maar wij kozen toch liever voor de gele drijfband. Ieder zijn ding!

Nu ze iets groter zijn, zijn we verplicht om in het kinderbadje gebruik te maken van bandjes of zwemvestjes. We gebruikte regelmatig de zwemvestjes van Centerparcs als we daar gingen zwemmen, maar echt fijn vind ik ze niet. Daarnaast zien die er niet allemaal even fris uit, dus kocht ik liever zelf bandjes. Voor onze vorige vakantie kocht ik bij Decathlon oranje bandjes van Nabaiji die je om de armpjes heen schuift. Wij vonden de randen erg scherp. Ons zoontje kreeg er zelfs een schrale plek van op zijn rug, door het prikken van zo’n punt van een bandje. Daarnaast merkte we dat ze weinig deden qua drijf-mogelijkheden. Het deed nauwelijks iets. Laat staan dat ze echt veilig zouden zijn.

Kortom, niet geschikt voor ons. Dus nu moesten we op zoek naar iets anders. We kwamen door wat research uit bij de Puddle Jumper. Een combinatie van zwembandjes en een zwemvestje.

Uiteraard zijn zwembandjes en zwemvestjes niet geschikt om je kinderen alleen mee te laten drijven. Ze zijn puur ter ondersteuning zodat ze kunnen leren te balanceren in het water. Met name voor recreatief gebruik. Anders moet je echt gaan voor een reddingsvest, voor bijvoorbeeld op een boot.

De Puddle Jumper beweert dat je kindje niet kopje onder zou kunnen gaan, maar ik zou het er nog steeds niet op gokken. Wel vind ik dit product het beste wat we tot op heden hebben geprobeerd in het water. Het ondersteund niet alleen de armen, maar ook de borst. Ze dragen erg comfortabel, zijn zacht van materiaal. Je kunt ze eenvoudig aan- en uittrekken en ze zijn ook nog eens beschikbaar in diversen leuke designs. Ze zijn geschikt voor kindjes tussen de 15 en 30 kilo. Let dus ook altijd op het gewicht van je kindje wanneer je zwemhulpmiddelen aan gaat schaffen.

Wij zijn erg tevreden over de Puddle Jumpers. Het drijven gaat erg goed en de kinderen voelen zich er prettig in. Ze klagen niet over dat ze niet lekker zitten. Ze kunnen zelfs niet wachten tot hij weer aan mag in het zwembad!

Enige minpuntje vinden wij de sluiting. Deze moet je na het dichtklikken aantrekken, maar gaat gedurende het zwemmen toch steeds weer los zitten. Kan geen kwaad, maar wel vervelend dat je dit telkens weer moet aantrekken. Dit zou je op kunnen lossen door het vast te stikken.

Wij vinden het zeker een aanraden! Mocht je interesse hebben, klik dan hier of op onderstaande button.

Met welke zwemhulpmiddelen heb jij goede ervaring? Of juist minder goede ervaring?

Veel liefs,
Tamara

Klik hier voor de Puddle Jumper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.