Kraamcadeautjes

Binnenkort op kraambezoek? Dan kom je voor het dilemma ‘kraamcadeautjes’ te staan.

Persoonlijk vind ik een kraamcadeautje altijd erg moeilijk. Ik hou het meestal vrij oppervlakkig met een cadeaubon omdat ik het lastig vind iemands persoonlijke smaak in te schatten. Zeker op het gebied van kleding. En uit eigen ervaring weet ik dat je altijd wel iets krijgt qua kleding wat je misschien zelf niet direct had uitgezocht.

Als tip; neem ook iets kleins mee voor de moeder zelf. Ze heeft tenslotte een hele prestatie verricht! En eventueel ook een kleinigheidje voor oudere kinderen, indien die er zijn. Doet het altijd super!

Er zijn een aantal kraamcadeaus die eigenlijk altijd wel goed in de smaak vallen;

 • Luiers. Klink misschien gek, maar pak ze bijvoorbeeld op een ludieke manier in (de welbekende luiertaart kent inmiddels vele variaties). Luiers zijn nou eenmaal prijzig en niet aan te slepen, dus zal dit altijd een succesnummer zijn
 • Voorleesboekjes. Boekjes zijn altijd welkom. Vaak nog educatief ook!
 • Een zwembroekje/zwempakje. Staat meestal niet op de baby-uitzetlijsten, dus hoe leuk is het om er dan eentje te krijgen. Kies voor een niet al te uitgesproken print of kleur, hou het een beetje neutraal, dan zit je altijd goed.
 • Een (newborn)fotoshoot. Leuke ervaring, wel wat prijziger.
 • Een draagconsult. Top als je graag je kindje wil graag dragen in een draagzak of draagdoek.
 • Gepersonaliseerde cadeaus. Kleine geschenken met de naam erop doen het altijd goed zoals slabbers, badcape, kleding, vlaggetjes, petjes, kussentjes etc.
 • Een creatief cadeau dat gemaakt is aan de hand van het geboortekaartje. Dit zie je steeds meer; stoeltjes, speelgoedkisten, koffertjes, wandborden etc. gemaakt in de stijl van het geboortekaartje. Je zit dan namelijk qua smaak van de ouders direct goed. Zij hebben tenslotte het kaartje zelf uitgezocht. Ik maak hier zelf ook graag gebruik van en zal hier binnenkort een uitgebreider blog over schrijven
 • Neutrale rompertjes in iets grotere maten. Rompertjes kunnen nieuwbakken ouders altijd goed gebruiken. Hou het met kleurtjes en printjes zo neutraal mogelijk
 • Cadeaubonnen. Is gewoon altijd goed!
 • Verzorgingsproducten. Ook dit wordt gewaardeerd omdat de voorraad die ouders zelf inslaan op raakt.

Er zijn ook cadeautjes die minder goed in de smaak vallen;

 • Babyschoentjes. Vaak niet je smaak en de eerste 3 maanden worden ze niet eens aangetrokken
 • Babykleding in maat 50. Vaak slaan de ouders zelf de eerste pakjes in en de baby groeit snel uit deze kleine maatjes. Wil je toch kleding geven? Hou het dan wederom neutraal en kies liever voor maat 62, 68 of groter. Hou ook rekening met het seizoen
 • Groot en druk speelgoed. Speelgoed kan een leuk cadeau zijn, maar hele grote items en items die heel veel herrie maken worden meestal niet echt gewaardeerd door de ouders.
 • Accessoires voor de babykamer. Vaak hebben ouders al een bepaalde kleurstelling en stijl in een kamertje en vallen gekozen accessoires door familie of vrienden geheel buiten de stijl van de babykamer. Zonde!

Krijg je echt iets waar je niets mee kunt, maar wil je niet onbeleefd zijn, schenk het dan aan iemand die het misschien wel goed kan gebruiken. Vaak kennen plaatselijke verloskundige of kraamverzorgsters wel gezinnen die minder bedeeld zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn hele kleine pakjes aan een minder bedeelde moeder kunnen schenken die een prematuur kindje kreeg. Komt het toch goed terecht!

Wat vonden jullie een top-kraamcadeau? Of waarmee werd bij jou de plank echt misgeslagen?

Of heb je nog een goeie tip? Ik hoor het graag!

Veel liefs,

Tamara

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.