Het gemak van dragen

Wat ben ik blij dat ik het gemak van de draagdoek heb mogen ervaren. Ik zou echt niet weten hoe ik het zonder draagdoek zou hebben gedaan met mijn beiden kindjes!

Ik kwam voor het eerst in aanraking met het gebruik van een draagdoek door mijn lieve buurvrouw. Ze vroeg mij toen ik in verwachting was van ons eerste kindje of ik het leuk zou vinden een draagconsult cadeau te krijgen als kraamcadeau.
Ik was ontzettend benieuwd en vond het een erg leuk idee. Zo gezegd, zo gedaan; toen onze zoon geboren werd en hij niet de meest makkelijke baby was door o.a. darmkrampjes, bleek het dragen een uitkomst. De fantastische doek leende ik ook van mijn buurvrouw, een geweven draagdoek van Storchenwiege.

Ik ging op consult bij Anneke van Draagrijk. Zij leerde mij op de juiste manier gebruik te maken van de doek en hoe ik precies moest knopen. Het mooie was dat mijn zoontje tijdens het consult direct in slaap viel in de doek. Ik ben zo naar huis gegaan en vanaf die dag heb ik maanden gedragen. Onze zoon sliep uren in de doek als ik bezig was met het huishouden. Zo werd hij rustig en sliep hij voldoende. Ook na de geboorte van mijn dochtertje was de doek wederom een uitkomst. Zeker omdat er maar een kleine 13 maanden tussen beiden kindjes zit, had ik mijn handen al vol genoeg. Ik droeg haar ook vele uren bij me per dag.

Er zijn vele soorten draagzakken en draagdoeken op de markt. De keuze is erg persoonlijk. Bij een doek kun je meestal kiezen uit een geweven doek of een rekbare doek. Een geweven doek geeft iets betere ondersteuning en kun je ook langer gebruiken als je kindje wat zwaarder wordt. Een goed geknoopte draagdoek is automatisch meteen ergonomisch. Wat erg prettig is aan een doek is dat je kindje echt dicht tegen je aan ligt, het ook erg goed werkt tegen darmkrampjes door o.a. de geborgenheid en uiteraard het gemak dat je je handen vrij hebt. Met een draagdoek kun je, ook als je kindje wat groter wordt, ervoor kiezen om op de rug te dragen door de doek op een andere manier te knopen. Het grote voordeel van een ergonomische draagzak is dat je deze niet hoeft te knopen, hij is al voorgevormd, waardoor je hem alleen nog maar vast hoeft te klikken. Mocht je het knopen van een draagdoek teveel gedoe vinden, dan zijn er ook ergonomische draagzakken. Helaas zijn er ook veel niet ergonomische draagzakken op de markt. Het is verstandig om een draagconsulent in je omgeving te zoeken die je kan helpen met het zoeken naar een geschikte draagzak.

Het fijne bij Anneke van Draagrijk is dat zij je op een duidelijke manier uitlegt hoe je het beste kunt dragen en je zelfs de mogelijkheid hebt om het eerst eens te proberen door een draagzak of draagdoek te lenen. Zo kun je eerst eens ervaren hoe het jou en je kindje bevalt.

Een paar belangrijke tips:

  • Het gezicht je dient altijd zichtbaar te zijn en de kin van de borst
  • De draagzak/draagdoek zit goed aangespannen, strak tegen je lichaam aan
  • De rug en de heupjes van je kindje zijn mooi ondersteund, de baby zit in de zogenaamde M-positie
  • Kleed je kindje niet te warm aan als hij/zij in de draagdoek of draagzak gaat. De baby krijgt dan immers ook warmte van jou mee
  • Wees erop alert dat je evenwicht verandert als je een kind draagt in een draagdoek of –zak
  • Je kindje zit hoog genoeg, op ‘kusjeshoogte’

Succes met je keuze!

Veel liefs,
Tamara

Bekijk het aanbod 'dragen' bij babypark
Bekijk het aanbod 'dragen' bij prenatal
Bekijk het aanbod 'dragen' bij baby&tiener
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Een reactie op “Het gemak van dragen

  1. Pingback: Draag dinsdag - MamaTamTam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.