Draag dinsdag

Ik ben door Charlotte getagd om een stukje te schrijven over dragen. In een eerder blog schreef ik hier al eens uitgebreid over.

Officieel is het natuurlijk ‘ Draag-dinsdag’, maar ik smokkel even omdat mijn wekelijkse blog altijd op woensdag verschijnt.

In mijn eerdere blog schreef ik al over hoe enthousiast ik ben over het dragen van je kindje. In mijn geval het liefst in een draagdoek. Ik heb mijn beiden kindjes gedragen mede om te kijken of het hielp om de darmkrampjes te verminderen. Dit heeft zeker geholpen, maar het zorgt er ook voor dat je je handen vrij hebt om bijvoorbeeld wat dingen in het huishouden te blijven doen. Toen onze tweede werd geboren was het helemaal handig! Zo had ik mijn handen ook weer vrij om de oudste te helpen.

Knopen of klikken?
Absoluut knopen! Ik vind het fijn om een doek te gebruiken omdat deze helemaal aansluit op je lichaam en dat van je kindje. Nou moet ik ook eerlijk bekennen dat ik geen ervaring heb met klikken.

Buik of rugdragen?
Ik heb beiden kindjes op mijn buik gedragen. Als ze wat groter worden is het ook handig om ze op de rug te dragen. Ik heb dit alleen nooit geleerd en ook nog nooit geprobeerd. Kan natuurlijk wel handig zijn als je op pad wil zonder kinderwagen.

Nieuw of tweedehands?
Ik mocht de draagdoek van mijn buurvrouw lenen. Heel erg fijn, want deze was al eens gebruikt en daardoor niet meer zo stug.

YouTube of draagconsult?
Zeker een draagconsult. Ik kreeg deze als kraamcadeau. Echt een top-cadeau! Was er heel blij mee en heb er heel veel aan gehad. Vergeet nooit dat mijn zoontje tijdens het consult in de draagdoek direct in slaap viel, gaf meteen aan dat hij het heel prettig vond.

Wat is je favoriete draagmiddel?
De draagdoek van Storchenwiege. Een geweven draagdoek.

Wat is je favoriete knoop?
Ik heb eigenlijk maar 1 knoop geleerd en deze gebruikte ik dus ook altijd. Hij heet de front wrap cross carry.

Wat is je favoriete accessoire?
Ik heb nooit accessoires erbij gebruikt. Ik rolde eigenlijk altijd alleen een spuugdoekje in de doek ter hoogte van het nekje, waardoor deze extra werd ondersteund.

Wat is je favoriete (web)shop?
M.b.t. draagdoeken helaas geen favoriet. Geen ervaring mee.

Wat is je favoriete draagterm?
Draagterm? Oeps, die heb ik niet…..

Wat ik nog graag wil kopen:
Misschien toch nog een eigen draagdoek i.p.v. een geleende. Zodat ik eventueel de jongste nog op de rug kan gaan dragen.

Wat ik nog graag wil doen:
Leren hoe je een rug-knoop maakt.

Wat ik nog graag wil zien:
Eigenlijk gelijk aan bovenstaande vraag.

Wat ik nog graag wil zeggen:
Ik ben echt een voorstander van dragen. Zeker omdat het mijn kindjes ook echt hielp bij darmkrampjes. De oudste heeft er echt heel veel in gelegen. Hij sliep ook vaak in de draagdoek. Zo werd hij rustig. De jongste heeft er iets minder lang in gelegen mede omdat zij ook een vermoedelijke koemelk-allergie had. Daar hielp zelfs het dragen niet bij.  Maar achteraf gezien zou ik echt niet zonder draagdoek hebben gekund. Ik vond het heerlijk om mijn kindjes te dragen. Zou het zo weer doen!

Klik hier om mijn voorgaande blog over dragen te lezen en tips over waar je een draagzak/draagdoek kunt bestellen.

Dan tag ik nu Gerdi Atema-Alkema van blondenbruin.nl om deze draag-dinsdag tag over te nemen.

Heb jij je kindje ook gedragen?

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.