De wereld van de autostoeltjes

Wat een aanbod!! En zie daar maar eens een keus uit te maken….

Omdat ik jullie vanuit mijn persoonlijk perspectief advies wil geven hou ik dit blog even beperkt tot het merk Maxi-Cosi. Uiteraard zijn er zoals je in de prijsvergelijker van MamaTamTam ziet nog veel meer merken beschikbaar. Voorbeelden zijn Nuna, Stokke, Chicco, Römer, Joolz, Quinny, Mutsy etc.
Weet dat voor alle merken geldt dat de stoeltjes aan zeer strenge eisen moeten voldoen. Anders mogen ze niet eens verkocht worden.

De site van Maxi-Cosi helpt je ook bij het maken van de juiste keus. De site beschikt over een keuzewijzer een een lijst met autotypes om te checken of jullie auto beschikt over Iso-Fix.

Over Iso-Fix
ISOFIX is een wereldwijd gestandaardiseerd bevestigingssysteem in auto’s voor kinderautostoeltjes. Deze methode van bevestiging maakt geen gebruik van gordels, maar gebruikt in plaats daarvan ISOFIX-ankers in uw auto om het stoeltje via deze ankers direct aan de chassis van uw auto te bevestig.

Wij hebben gekozen voor de Maxi-Cosi Pebble. Qua veiligheid is deze natuurlijk prima. Hij voldoet uiteraard aan alle strenge eisen, anders mag zo’n stoeltje niet eens op de markt komen. Daarnaast hebben wij gekozen voor het 2-Way Fix systeem.

Over 2-Way-Fix (bron: maxi-cosi.nl)
Met de Maxi-Cosi 2wayFix base is het mogelijk om kinderen veilig achterwaarts te vervoeren vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar.
De 2wayFix maakt deel uit van de 2wayFamily die de perfecte verankering biedt voor zowel het Pebble (Plus) baby autostoeltje als het 2wayPearl peuter autostoeltje. Beide stoeltjes voldoen aan de i-Size-wetgeving (R129) en ze leveren dan ook de meest geavanceerde veiligheidsprestaties. De 2wayFix base bevestig je veilig in de auto door middel van ISOFIX-installatie, hiermee veranker je de base aan het chassis van de auto. Het autostoeltje kun je vervolgens heel eenvoudig met één klik bevestigen op de base. De 2wayFix base geeft een zichtbare en hoorbare bevestiging als het stoeltje goed is geïnstalleerd.

Over de i-Size wetgeving (bron: maxi-cosi.nl)
i-Size is een nieuwe Europese regelwetgeving voor veiliger vervoer van kinderen in de auto, de i-Size regelgeving is in juli 2013 van kracht gegaan.
Om te voldoen aan de i-Size norm moeten producten het mogelijk maken om kindjes achterwaarts te vervoeren tot ze minimaal 15 maanden oud zijn.
i-Size producten moeten bevestigd worden met behulp van het ISOFIX-systeem, dit verkleint namelijk de kans op verkeerde installatie van het autostoeltje.
Om te voldoen aan de normering moeten i-Size autostoeltjes goed scoren in een zijdelingse botsproef, in de ECER44-04 test is deze proef niet opgenomen. In alle Maxi-Cosi autostoeltjes is het Side Protection System verwerkt, hiermee wordt je kindje beter beschermd tegen botsingen van opzij.
De indeling van i-Sizeautostoeltjes wordt gedaan op basis van lengte en niet op basis van lichaamsgewicht. i-Size autostoeltjes passen altijd in i-Size auto’s en in bijna alle auto’s met ISOFIX aansluitingen.
De nieuwe i-Size regelwetgeving is in juli 2013 van kracht gegaan. Daarnaast blijft de veiligheidstandaard (ECER44-04) ook nog van kracht.
Er bestaat dus geen verplichting of noodzaak om de huidige goedgekeurde autostoelen te vervangen. Alle bestaande autostoelen van Maxi-Cosi voldoen dus aan de geldende veiligheidseisen en zijn dus ook volkomen veilig.
Met de komst van i-Size hebben ouders een ruimere keuze gekregen uit het aanbod autostoeltjes.

Ik zou je aanraden om goed te letten bij de aanschaf van een autostoeltje op:
Eenvoudigheid van het in- en uit de auto halen (ook voor bijvoorbeeld opa en oma)
Voldoende ruimte achterin je auto voor bijvoorbeeld een 2-Way-Fix systeem om je stoeltje op te zetten. Daardoor steekt je stoeltje namelijk best nog wat uit waardoor de stoel van de bestuurder of bijrijder een stuk naar voren geschoven moet worden. (Wij zijn het gewoon gaan proberen bij een babyzaak om te kijken of het überhaupt wel zou passen)
Zijn er adapters beschikbaar voor je kinderwagen?
Beschikt je auto over Iso-Fix?

Ook zijn er tegenwoordig veel merken die zorgen voor de aankleding van je autostoeltje. Zo hebben o.a. de merken Koeka en Baby’s Only mooie spullen om je stoeltje te verfraaien, indien je dat wenst. Het merk Dooky heeft producten die fungeren als zonnescherm. Ook zijn er badstoffen hoezen op de markt voor de warme dagen. Genoeg om over na te denken dus!

Veel succes!

Liefs,
Tamara

BEKIJK HET AANBOD AUTOSTOELEN
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.