De kinderstoel

Kinderstoelen zijn er ook in allerlei soorten en maten te vinden.
De meegroeistoel is dan ook favoriet. Een meegroeistoel is een kinderstoel die meegroeit met je kindje en hierdoor geschikt is voor iedere leeftijdsfase.
De meest populaire meegroeistoelen zijn de kinderstoelen Stokke Tripp Trapp, Nomi, Stokke Steps en de Kidsmill Up! 

Er zijn diversen sites die je uitleg geven over de verschillen tussen deze stoelen. Graag wil ik met jullie mijn persoonlijke ervaring delen over de Stokke Steps, de bijbehorende wipstoel en de Baby Set. Deze koop je namelijk allemaal apart. Je schaft de stoel aan, die kun je weer uitbreiden met diversen accessoires. De stoel is in diversen kleuren verkrijgbaar evenals de bekleding. Wij kozen destijds voor de Walnut Brown. Inmiddels wordt deze kleur niet meer verkocht.

Wat mij als eerste eigenlijk aansprak was het fijne wipstoeltje wat erbij hoort. Deze kun je meteen gebruiken bij je pasgeboren baby. Je klikt het stoeltje heel eenvoudig om de stoel. Mijn kinderen kon meteen gezellig erbij zitten als wij zaten te eten. Als wipstoeltje op zichzelf ook erg fijn, zowel mijn zoon als dochter konden er zelfs af en toe ook in slapen. Het wipstoeltje kan ingesteld worden in hoogte. Dus bijvoorbeeld rechtop als we een hapje te eten gaven. Onder het wipstoeltje zit hiervoor een draaiknop.

Nadeel van het wipstoeltje is de beugel om eventueel speeltjes aan te hangen. Deze vonden wij niet erg praktisch en hebben de beugel er dan ook af gehaald. En als het stoeltje voor je staat kun je met je voet het stoeltje wat lastiger wippen. Makkelijker is om het stoeltje aan de bovenkant te wippen. Er zijn andere wipstoeltjes die dit beter doen. Zo vonden wij achteraf een 4Moms MamaRoo of een 4Moms RockaRoo helemaal niet zo’n slecht idee. Onze kindjes werden echt rustig van het wippen in het stoeltje. Helaas zijn de 4Moms redelijk aan de prijs.

Ten tweede is de stof van de Steps bekleding super makkelijk schoon te krijgen. De bekleding dien je overigens wel apart aan te schaffen. Net als alle overige accessoires van de Stokke Steps. Ook kunnen alle hoezen in de wasmachine. Als nieuw kwamen ze er bij mij uit. Echt een pluspunt met al dat geknoei!

De Baby Set van de Steps hebben wij uitgebreid met de Tray. Het eetblad wat je vastklikt aan de Baby Set. Ook erg prettig in gebruik en makkelijk schoon te maken. De beugel van de Baby Set kun je eraf halen waardoor de stoel voor een dreumes ook goed te gebruiken is.
Als je kindjes wat groter worden, dan haal je de Baby Set er helemaal af en heb je een hele fijne kinderstoel.

Wij ervaren de stoel nog steeds als erg prettig en zeer functioneel. Hij ziet er daarnaast ook nog eens mooi uit in ons interieur. Ook niet geheel onbelangrijk. Zeker nu we er 2(!) hebben staan…

Ook complimenten voor de service van Stokke. Wij hebben 1 breuk gehad aan de beugel van de Baby Set, maar ik kan niet anders zeggen als dat Stokke dit keurig voor ons heeft opgelost!

Kortom, een echte aanrader, de Stokke Steps, incl. alle fijne accessoires.

Heb jij ook zo’n goede ervaring met deze stoel? Of ervaring met juist een andere stoel?

Veel liefs,
Tamara

Bekijk het aanbod Stokke steps

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Een reactie op “De kinderstoel

  1. Pingback: Stokke Tripp Trapp vs. Kidsmill Up!  - MamaTamTam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.