babyfoon Luvion Essential

Mocht je op zoek zijn naar een geschikte babyfoon, dan wil ik graag onze ervaring delen over de Luvion Essential.

Toen wij voor ons eerste kindje op zoek gingen naar een geschikte babyfoon, kwamen we uit bij de Alecto DVM70. Een ontzettend fijne babyfoon met een goed beeldscherm. Wij wilde er heel graag een camera op. De meningen zijn nogal verdeeld over het wel of niet hebben van een camera op je babyfoon. De een ervaart dit als prettig, de ander juist totaal niet en wordt er zelf onrustig van.

Mijn ervaring met een camera op een babyfoon is heel goed. Ik ga niet bij elk klein geluidje kijken, maar check gewoon even het beeldschermpje en als ik zie dat alles ok is, is dat ook prima. Scheelt een hoop trap lopen en ik stoor de kleine verder niet in het slaapje.

Maar helaas was ons gebruik van de Alecto niet veel langer van toepassing. Wij zouden al snel een tweede kindje krijgen, en door er nog een Alecto DVM70 bij te zetten stoorde deze op elkaar. Er moest dus een nieuwe babyfoon komen die geschikt zou zijn voor meerdere camera’s.

Toen kwamen we uit bij de Luvion Essential. Eigenlijk een compleet waaksysteem. Het is namelijk mogelijk om maximaal 4 camera’s aan te sluiten. Uiteraard wel alleen de camera’s die compatibel zijn met de babyfoon.
Deze babyfoon is verkozen tot beste babyfoon door Kek Mama magazine en is genomineerd voor de consumenten award van Ouders Van nu 2015.

Wat maakt deze babyfoon zo prettig?

 • Nachtzicht: Je kind je kindje goed zien liggen in het donker. Het beeldscherm blijft duidelijk. Het nachtzicht schakelt automatisch in wanneer het donker wordt
 • Slaapliedjes: Ok, het zijn er niet veel, maar hij is voorzien van 3 slaapliedjes
 • Terugspreekfunctie: Je kunt je baby geruststellen door te spreken via de terugspreekfunctie. Persoonlijk gebruik ik deze nooit, omdat ik het idee heb dat de kleine er juist van schrikt. Maar deze functie kan handig zijn als je kind bijvoorbeeld wat groter is
 • Digitale zoomfunctie
 • Kamertemperatuur weergave: Houd de temperatuur in de babykamer in de gaten en geeft een signaal als het te koud of te warm wordt
 • Bereik tot 250 meter buiten
 • Gecodeerd signaal: zorgt voor een storingsvrije connectie
 • Bereik tot 40 meter binnen
 • Draaibare camera: fijn zodat je deze op de juiste manier kunt richten op het babybedje
 • Volume en gevoeligheid makkelijk in te stellen
 • Geluidsindicatie ook door led-lampjes: handig als je in een drukke ruimte zit en je de babyfoon niet goed kunt horen
 • VOX-voice activation modus (laat de babyfoon ” aanspringen” als de baby huilt)

Nadelen?
Ja, toch kan ik 1 nadeel benoemen. Niet een hele vervelende, maar toch. De ouderunit moet je snel opladen als je deze van het stroom af hebt. Bij ons ligt deze dus vrijwel altijd aan het stroom.

Conclusie
Voor ons is de Luvion Essential een hele prettige babyfoon omdat er meerdere camera’s op aan zijn te sluiten en omdat de kwaliteit van het beeld gewoon erg goed is. Het beeldscherm wisselt om de 7 seconde van kamertje zodat wij beiden kindjes goed in de gaten kunnen houden.

Wil jij deze babyfoon ook kopen? Klik dan hier om te bestellen.

Wat vind jij van een babyfoon met camera? Of ga je liever voor een babyfoon zonder camera?

Veel liefs,
Tamara

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Een reactie op “babyfoon Luvion Essential

 1. Alice zegt:

  Hey! Wij zijn ook fan van Luvion! Ik ben er zelf heel tevreden van. Alhoewel ik inderdaad ook de ouderunit enkel op stroom gebruik omdat hij inderdaad anders best snel leeg gaat. Wij gebruiken de terugspreekfunctie trouwens vaker aangezien mijn zoontje al vier is en dan kan ik hem soms iets zeggen. Daar is het enige nadeel mee dat er een kleine vertraging op zit. Dus als ik iets zeg en hij antwoord te snel heb ik het niet gehoord omdat het geluid toen nog niet doorkwam. Verder een prima ding inderdaad!
  En veel beter als de Vio van Tattou (Nattou)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.