Baby- en kinderkamer trends

Momenteel zit ik in de fase dat onze oudste zoon overgaat van dreumes naar peuter. En hij is ‘echt al een hele grote en (eigen)wijze jongen’ als je het hem zelf vraagt….

Nu vind ik ook dat zijn kamertje daar eigenlijk in mee zou moeten groeien. Dus ik ben Pinterest op gegaan, diversen winkels bezocht, Marktplaats afgestruind, etc.

Zijn babykamertje bestond uit witte meubeltjes met babyblauw en lichtgrijze accessoires. Ik was helemaal fan van de gehaakte spulletjes van Baby’s Only, dus daarvan had ik ook e.e.a. hangen. Inmiddels liggen deze helaas al weer even in de kast. Ik heb ze toch ook maar even op Marktplaats gezet, wie weet kan ik er iemand ander blij mee maken!

Toen hij grote broer werd met 13 maanden, vond ik dat het echte baby-zijn er wel af was. Dus maakte we de kamer net iets stoerder door de baby-blauwe accessoires te vervangen voor koningsblauw met witte sterren. Net even wat stoerder.

Nu hij 2,5 jaar is wil hij zelf kiezen….En ja, hij heeft echt al voorkeur! Dat geldt voor kleding, maar ook voor de spulletjes op zijn kamertje. Hij is groot dino-fan, dus heb ik afgelopen week zijn kamertje weer wat aangepast. De grote meubels zijn blijven staan, maar het donkerblauw heeft plaatsgemaakt voor hip groen met zwarte accessoires en in elke hoek staat inmiddels ook een dino. Ook heb ik wat groen toegevoegd d.m.v. planten. Weliswaar kunst, want hele groene vingers heb ik niet, helaas. Er staat een grote zwarte speelgoedmand, want hij zit steeds vaker ook echt daar te spelen. Nieuwe schilderijtjes aan de wand en meneer kan weer even vooruit met zijn peuter-cave!

Ik vind het vooral leuk om te kijken naar de laatste trends en dan mijn eigen draai daaraan te geven door sommige trends zelfs te combineren.

Even een opsomming van de trends die ik zoal tegenkwam:

  • Blond hout. De puur natuurlijke houtkleuren, zoals het lichte vuren, multiplex maar zelf ook underlayment. Uiteraard zonder splinters :-). Geeft een hele natuurlijke uitstraling, maar toch ook weer stoer. Doet mij vaak denken aan de Scandinavische stijl. Combineer deze stijl met botanische en natuurlijke accessoires.
  • De donker houten meubels, vaak zelfs zwarte meubels. Geeft een heel stoer effect. Vooral als je de wanden dan licht van kleur laat, springen de meubeltjes er echt uit. Uiteraard weer gecombineerd met zachte kleurtjes in de accessoires. Deze stijl zie je ook vaak gecombineerd met staal. Het doet vaak wat industrieel aan.
  • Pastelkleurtjes. Niet alleen de accessoires, maar zelfs de meubeltjes. Bijvoorbeeld oud blauw voor jongens, en zacht roze voor meisjes. Prachtig en heerlijk zoetig!
  • Retro/vintage. Denk aan de meubeltjes met uitstaande pootjes, rond afgewerkte meubels, retro printjes in je accessoires, een gave booglamp, maar ook echte houten meubeltjes van vroeger, zelf opknappen en in een mooi hip kleurtje verven. Valt allemaal onder retro. Kost even wat werk, maar je zult er voldoening uithalen!

Ik heb zelf niet echt een stijl waar ik voorkeur aan geef. Ik mix & match eigenlijk. Onze zoon heeft nu weer wat meer de Scandinavische stijl vanwege de groene en botanische accessoires. Onze dochter neigt meer naar de pastelkleur trend, vanwege de vele zacht-roze accessoires.

Het blijft leuk om hiermee te variƫren en eens in de zoveel tijd te veranderen.

Mocht je nog op zoek zijn naar een gave kinder- of babykamer, klik op onderstaande banner en wellicht doe je hier nog meer inspiratie op.

Veel liefs,
Tamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.